[Chimera-users] odd chimera benchmark performance

Greg Couch gregc at cgl.ucsf.edu
Thu Aug 13 16:57:24 PDT 2015


Are you using the open source nouveau driver?  If so, that would explain 
the abysmal performance.  The proprietary NVIDIA driver is much faster.

     -- Greg

On 08/12/2015 11:53 PM, Dan Lin wrote:
> Hello:
>
> I was wondering if anyone had any experience tracking down performance 
> problems in chimera.
>
> I've noticed that I am getting really sluggish performance when 
> managing a lot of atoms, even when everything is shown as backbone 
> traces only.
>
> To take a look at the performance, I ran the benchmark and got the 
> following numbers:
>
> Volume benchmark scores
>  surface    mesh  contour  solid  recolor
>      981    1291     280     589     393
>
> NullWireStickBStickRibbonSphereOps
> 6249.5158.71.50.927.40.489.3
>
>
> compared to a benchmark posted on the website of the same graphics card:
>
> 2125 2026 302 512 491
>
> 213 492 452 3259 169 128
>
> Apparently I'm getting awful benchmarks for most of the molecule 
> benchmarks, while the volume performance is pretty comparable. I 
> re-ran the molecule benchmarks to make sure they were reproducible and 
> got pretty much the same numbers.
>
> Would anybody have any suggestions for figuring out what's going on?
>
> For reference, I'm running ubuntu 12.04 with up to date nvidia drivers 
> for a GTX 560 Ti.
>
> Thanks,
> Dan
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Chimera-users mailing list
> Chimera-users at cgl.ucsf.edu
> http://plato.cgl.ucsf.edu/mailman/listinfo/chimera-users

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://plato.cgl.ucsf.edu/pipermail/chimera-users/attachments/20150813/0b348cf7/attachment-0001.html>


More information about the Chimera-users mailing list