[Chimera-users] custom presets not appearing

Elaine Meng meng at cgl.ucsf.edu
Thu May 25 08:59:55 PDT 2017


Hi Joe,
I think the issue is the script file name.  As mentioned in the docs (see link in your message) it should be named something like Goodsell.preset.cmd

Presumably you did the other steps: went to the Presets category in the Preferences (open from Favorites menu) and add the location of your personal preset directory, click Save.

I guess logically we could use all the command and python files in the specified directory and not require the “preset” in the name, but currently it is required.

I hope this helps,
Elaine
-----
Elaine C. Meng, Ph.D.                       
UCSF Computer Graphics Lab (Chimera team) and Babbitt Lab
Department of Pharmaceutical Chemistry
University of California, San Francisco



> On May 25, 2017, at 1:29 AM, Healey, Joe <J.R.J.Healey at warwick.ac.uk> wrote:
> 
> Hi Chimera Team,
> 
> I've defined a custom preset (implemented in both python and 'chimera language'), and I've placed in a folder which I have directed the custom preset dialogue to.
> 
> E.g, in /Users/joehealey/Documents/Warwick/PhD/Structural_Work/Scripts/Presets/
> 
> I have the following script (chimera implemented one):
> 
> # Goodsell.cmd
> 
> #############################################################
> # #
> #  Chimera syntax commands for use as a preset. Sets the  
> #
> #  depiction in the style of David Goodsell.
> #
> #  (The PDB Molecule-of-the-Month style).
> #
> # #
> #############################################################
> 
> # Create lower resolution surface models:
> sym surfaces all resolution 2
> 
> # Hide dashed bonds that may appear though the surface
> setattr g display false
> 
> # Apply silhouette edging and colouring
> set silhouetteWidth 3.5
> set silhouetteColor black
> set silhouette
> 
> # Set depth cueing depth and colour
> 
> set dcColor black
> set dcStart 0.5
> set dcEnd 1.5
> 
> # Set background transparency
> set bgTransparency
> 
> # Set lighting mode for flat rendering
> lighting mode ambient
> 
> # Hide ribbons
> ~ribbon
> 
> # Set surface colour
> color red ,s
> 
> # Make sure molecule is in focus
> focus
> 
> However, as per the documentation ( http://www.rbvi.ucsf.edu/chimera/docs/UsersGuide/preferences.html#Presets ) the preset doesn't appear in the presets menu.
> 
> I can execute the script as normal with exec, and it works and has the desired effect, but I'd like it to be in the preset menu if possible?
> 
> I suspect I'm missing something?
> 
> Thanks,
> 
> Joe Healey
> 
>                                        
> M.Sc. B.Sc. (Hons) MSRB
> PhD Student
> MOAC CDT, Senate House
> University of Warwick
> Coventry
> CV47AL
> Mob: +44 (0) 7536 042620  |  Email: J.R.J.Healey at warwick.ac.uk
> 
> Jointly working in:
> Waterfield Lab (WMS Microbiology and Infection Unit)
> and the Gibson Lab (Warwick Chemistry)
> 
> Twitter: @JRJHealey  |  Website: MOAC Page | ORCID: orcid.org/0000-0002-9569-6738
> _______________________________________________
> Chimera-users mailing list: Chimera-users at cgl.ucsf.edu
> Manage subscription: http://plato.cgl.ucsf.edu/mailman/listinfo/chimera-users




More information about the Chimera-users mailing list