[Chimera-users] Chimera-X

Elaine Meng meng at cgl.ucsf.edu
Sat Aug 19 14:04:05 PDT 2017


Hi Hernando,
Not sure I understand this question, because there is no “inactive” status of the ChimeraX toolbar icons.  When I use ChimeraX, these icons always look the same and can be clicked, even when nothing is open.  It doesn’t require selecting, unless you want to limit the action to some subset of what is open.  I assume you are referring to the icons described here:

<http://rbvi.ucsf.edu/chimerax/docs/user/tools/moldisplay.html>

If you could send a screenshot of the ChimeraX window with this problem, maybe that would help.

However, the icons are just shortcuts to commands.  After opening your atomic structure, you could try entering the ChimeraX command “surface” and seeing if that works.

<http://rbvi.ucsf.edu/chimerax/docs/user/commands/surface.html>

I hope this helps,
Elaine
-----
Elaine C. Meng, Ph.D.                       
UCSF Chimera(X) team
Department of Pharmaceutical Chemistry
University of California, San Francisco

> On Aug 19, 2017, at 10:32 AM, Hernando J Sosa <hernando.sosa at einstein.yu.edu> wrote:
> 
> Hi,
> I am trying to use Chimera-X t for solvent-accessible-surface display  (in my system surface display fails almost every time in Chimera).  I managed to get it to work in Chimer-X once  but  now when I click  the appropriate icon on the top in chimera-X menu this icon and most others  (except the one to open files)  are  inactive. Is there anything that I should do to activate these icons?  I am I missing something? I tried selecting the model that was  opened but that didn't help.     
> Thanks.  




More information about the Chimera-users mailing list