[Chimera-users] Joining models question

Elaine Meng meng at cgl.ucsf.edu
Fri Jan 29 11:43:02 PST 2016


Hi Kyle,
The following works for me:

I opened YFP and PcPs in that order, then:

commands: 
~ribbon
disp @n,ca,c
sel #1:559.a at C #0:2.a at N

menu: Tools….Structure Editing… Build Structure, change to Join Models section of the resulting dialog.

Then I chose the “C-N peptide bond” option and clicked Apply, and the join appears to take place successfully.

However, I see your point that something weird is going on:  I repeated the process several times, and sometimes (but not always!!) if I didn’t change from ribbon to atom display, the Apply button was grayed out.  We should look into why that is happening.

I hope this helps,
Elaine
-----
Elaine C. Meng, Ph.D.                       
UCSF Computer Graphics Lab (Chimera team) and Babbitt Lab
Department of Pharmaceutical Chemistry
University of California, San Francisco



On Jan 29, 2016, at 5:33 AM, Kyle J. Lauersen <kyle.lauersen at uni-bielefeld.de> wrote:

> Hello,
> 
> I am trying to join the two models attached to this sequence.
> 
> I have used the sequence selection code in atom specifier: #1:559.a at C #0:2.a at N
> 
> Where model #0 is YFP and #1 is PcPs.
> 
> When I go to join models, the Apply button is not accessible.
> 
> Can you indicate if I am doing something incorrect in the selection of the C and N atoms?
> 
> Thank you for your time.
> 
> Kyle
> 
> <YFP.pdb>
> <PcPs.pdb>
> 
> Dr. Kyle J. Lauersen
> Algae Biotechnology & Bioenergy 
> Center for Biotechnology 
> Bielefeld University 
> p: +49 (0) 521 106 12289
> e: kyle.lauersen at uni-bielefeld.de
> 
> _______________________________________________
> Chimera-users mailing list
> Chimera-users at cgl.ucsf.edu
> http://plato.cgl.ucsf.edu/mailman/listinfo/chimera-users




More information about the Chimera-users mailing list