[Chimera-users] model loop in chimera

Elaine Meng meng at cgl.ucsf.edu
Tue Dec 11 15:04:34 PST 2012


Hi Halina,
I definitely recommend using Chimera 1.7 (daily build) since the newer tool is a lot better, and you can also use a web service to run Modeller. The Chimera 1.6 Model Loops requires Modeller installed on your own computer.  

Daily build download:
<http://www.cgl.ucsf.edu/chimera/download.html#daily>

Description of Model/Refine Loops tool in Chimera 1.7:
<http://www.cgl.ucsf.edu/chimera/docs/ContributedSoftware/multalignviewer/modeller.html#building>

If you still have a problem, however, as Eric mentioned please use "Help... Report a Bug" in the Chimera menu to report it.
Best,
Elaine
-----
Elaine C. Meng, Ph.D.                       
UCSF Computer Graphics Lab (Chimera team) and Babbitt Lab
Department of Pharmaceutical Chemistry
University of California, San Francisco

On Dec 11, 2012, at 1:56 PM, Eric Pettersen wrote:

> Hi Halina,
> 	You should really use the Help->Report A Bug menu item to report bugs/problems.  Your report is actually a classic case why -- I don't know what version of Chimera you are using and therefore don't know if you are referring to the 1.6.2 "Model Loops" tool or the 1.7 "Model/Refine Loops" tool (they are considerably different)!  I will open a ticket in the Chimera bug database for your report and we can work from there.
> 	My best stab at what the problem is from your description is that you haven't provided the correct path to your Modeller binary, regardless of which tool you were using.
> 
> --Eric
> 
> On Dec 10, 2012, at 9:39 AM, Mikolajek H. wrote:
> 
>> Hi,
>> I am trying to model a protein in chimera using the model loop command.
>>  
>> I get this error: Modeller temporary directory: c:\users\admini~1\appdata\local\temp\modellerjtn4xd
>> Unable to run modeller: [Error 2] The system cannot find the file specified
>>  
>> Do you know where I am going wrong?
>> Best wishes
>> Halina




More information about the Chimera-users mailing list